Färs på spett

Välj den färs du gillar bäst, nöt eller lamm, båda blir lika gott. Servera med eller utan spett. Färsen är smaksatt med marinerade soltorkade tomater. De lagas enkelt i ugn. Ris med grönsaker är gott till, ta det du har hemma till exempel paprika, ärter, majs, tomat. Matlagningsyoghurt eller en enkel tsatsiki passar som sås.

Annonsen laddas.

1. Sätt ugnen på 250°. Låt ströbrödet svälla i mjölk en stund. Blanda sedan med färs, salt, peppar och ägg till en smet.
2. Hacka lök och soltorkade tomater (obs! spara oljan) fint och blanda ner i färsen. Pressa i vitlök. Forma färsen till järpar och linda in varje i en baconskiva. Lägg färsjärparna i en långpanna och pensla med örtoljan från tomaterna. Strö över lite rosmarin.
3. Stek dem mitt i ugnen ca 20 minuter. Stick i träspetten när de är klara. Servera med tillbehören.

Recept från Allt om Mat