Fårostpaj

Receptet är dubbel sats av en paj som vanligtvis görs i en 24 cm pajform. Enkelt att göra till många. Vill man ha en grövre deg kan 1/3 av vetemjölet bytas ut mot grahamsmjöl.

1. Pajdeg: Kör mjöl med smör i bitar i en matberedare till en smulig massa. Tillsätt vatten och kör till en deg. Låt den vila 30 min i kylen.
2. Sätt ugnen på 200°. Kavla eller tryck ut degen i botten och upp på kanterna i en långpanna ca 30×40 cm. Nagga botten med en gaffel och förgrädda pajen i mitten av ugnen ca 15 min.
3. Fyllning: Skala och hacka löken. Fräs den mjuk i olja utan att ta färg. Fördela löken på pajbottnen, strö över riven ost, smulad fårost, basilika, skivade tomater och oliver. Vispa samman ägg, mjölk, salt och peppar och häll det över pajen.
4. Grädda pajen i mitten av ugnen ca 40 min. Servera med blandad sallad och örtagårdssås.

Recept från