Recept på Farinsockersill med tomat och dill i en god kombination. Smaken påminner om klassikern kräftströmming.

För 6 pers på buffé

Ingredienser

Farinsockersill med tomat och dill

1 förpackning 5 min-sill (420 g)
1 rödlök
1/2 dl ättiksprit (12 %)
3/4 dl farinsocker
3/4 dl tomatpuré
1/2 dl rapsolja
3/4 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
2 msk hackad sill

Garnering

rödlöksringar

20 min + 24 timmar i kylen

Farinsockersill med tomat och dill

  1. Låt sillen rinna av och skär den i ca 2 cm breda bitar. Skala och skär rödlöken i strimlor.
  2. Blanda ättika och farinsocker i en bunke och rör tills sockret lösts upp. Tillsätt tomatpuré, olja, salt och peppar. Hacka dillen. Blanda ner dill, rödlöksstrimlor och sill i tomatsåsen.
  3. Förvara sillen i kylen i en glasburk med lock ca 24 timmar. Garnera med rödlöksringar vid servering.