Fänkålsstekt lax med grape- och fetaostmatvete

Det går bra att variera matvete med quinoa.

25 min

1. Tillaga matvetet enligt anvisning på förpackningen.
2. Skala och skär bort allt det vita från grapefrukten. Skär frukten i hinnfria klyftor, ta till vara all fruktsaft. Vispa ihop fruktsaften med 1 msk olja och krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar. Smula osten grovt.
3. Skär laxen i portionsbitar. Klappa in 1/2 msk olja runt om och vänd bitarna i fänkålsfrön. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar.
4. Stek laxen i en stekpanna på medelvärme ca 3 min på varje sida.
5. Fluffa upp matvetet och häll över vinägretten. Vänd ner ost, grapefrukt och sallad. Servera matvetet med lax och yoghurt

Recept från