Recept på fänkålsstekt lax med grape- och fetaostmatvete. Det går bra att variera matvete med quinoa.

För 4 person(er)

Ingredienser

2 dl matvete
2 blodgrape
1msk+1/2 msk olivolja
2krm+1 tsk salt
1krm+2 krm nymald svartpeppar
100 g fetaost
500 g laxfilé utan skinn och ben
3 msk hela, grovstötta fänkålsfrön
1 påse blandad plocksallad, t ex mâche, frisée rucola (80 g)

Tillbehör

2 dl mezeyoghurt

25 min

Fänkålsstekt lax med grape- och fetaostmatvete — gör så här:

  1. Tillaga matvetet enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och skär bort allt det vita från grapefrukten. Skär frukten i hinnfria klyftor, ta till vara all fruktsaft. Vispa ihop fruktsaften med 1 msk olja och krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar. Smula osten grovt.
  3. Skär laxen i portionsbitar. Klappa in 1/2 msk olja runt om och vänd bitarna i fänkålsfrön. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar.
  4. Stek laxen i en stekpanna på medelvärme ca 3 min på varje sida.
  5. Fluffa upp matvetet och häll över vinägretten. Vänd ner ost, grapefrukt och sallad. Servera matvetet med lax och yoghurt
Fler recept med: Påsk, Tjejmiddag