Enkelt – få ingredienser, ingen jäsning och snabb tur i ugnen.

För ca 35 rutor

Ingredienser

1/2 pkt jäst (25 g)
2 1/2 dl ljummet vatten
1 tsk flytande honung
1 msk rapsolja
1 tsk salt
1 påse hela fänkålsfrön, stötta (12 g)
ca 6-7 dl fint rågmjöl

30 min

1. Sätt ugnen på 250°.
2. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt honung, olja, salt, fänkålsfrön och mjöl. Arbeta till en smidig men fast deg, ca 5 min i maskin eller 8 min för hand.
3. Dela degen i tre delar. Kavla ut tunt på mjölat bakbord. Skär i fyrkantiga bitar (ca 10 x 10 cm). Sporra eller nagga dem med en gaffel.
4. Lägg bitarna på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 6–8 min.

Fler recept med: Matbröd, Övrigt