Rödingen läggs i ättikslag två dygn före festen.

För 8 person(er)

Ingredienser

500 g rödingfilé med skinn
0,5 rödlök skivad
0,25 fänkål skivad
0,5 lime skivad

Inläggningslag

1 dl ättika
2 dl strösocker
3 dl vatten
1 tsk fänkålsfrön krossade
1 vitlöksklyfta finhackad
2 dill kvistar
1 rosmarin kvist
0,5 msk salt

servering

0,5 rödlök, fänkål, lime skivad
1 knippe dillkvist

1. Skär rödingfiléerna i jämnstora bitar. Lägg dem i en form med skinnsidan upp.
2. Lägg skivad rödlök, fänkål och lime ovanpå.
3. Koka upp ingredienserna till lagen och häll den het över rödingen.
4. Låt det hela svalna. Täck formen och ställ den i kylskåpet 1–2 dygn. Lägg upp och garnera med dill.