Falupuck med fetaost

Med fetostfyllning får falukorven en mild syrlighet som passar
utmärkt till den goda såsen med oliver. Rätten kan förberedas.

1. Sätt ugnen på 225°. Dela korven i 4 lika delar. Skär ett snitt snett nedåt, mitt på varje bit.
2. Mosa ost och kesella. Lägg ostmassa i varje skåra. Baka korven i mitten av ugnen ca 15 min.
3. Olivsås: Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken mjuk i olivoljan. Tillsätt tomatpuré, fräs en kort stund. Häll i vatten, buljongtärning och spad. Koka samman till 2/3.
4. Sila och häll tillbaka i kastrullen. Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och red såsen under vispning.
5. Tillsätt oliver hela, halverade eller skivade. Smaka av med salt och peppar. Servera med pasta och grönsaker

Recept från