En snabbare variant på pepparrotskött och minst lika gott.
Smal är rätten också, framför allt om en magrare korv används.

För 4 person(er)

Ingredienser

500 g potatis fast
200 g morot
175 g broccolibuketter
1 rödlök
600 g falukorv
1 l hönsbuljong
2 msk smör
0,5 dl vetemjöl
0,75 msk ättika eller 1,5 msk ättiksprit
1,5 msk strösocker
3 krm salt
2 krm svartpeppar nymald
3 msk pepparrot riven, färsk

1. Skala potatis och morötter. Klyfta potatis och skiva morötterna. Ansa ev färsk broccoli eller tina frusen. Skala och klyfta rödlöken, skär korven i bitar.
2. Koka upp hönsbuljongen. Lägg i potatisklyftorna och låt dem koka 3 min. Tillsätt morotsslantarna och koka ytterligare 3 min. När potatisen börjar bli mjuk tillsätts broccoli, lök och falukorv. Låt sjuda ytterligare 5 min. Sila av buljongen, som sparas. Håll grytan varm under lock.
3. Smält smöret i en kastrull, rör i mjölet. Späd med buljongen lite i taget under vispning.
4. Smaka av med ättika, socker, salt, peppar och pepparrot. Lägg upp grytan och häll den varma såsen över.