Falukorvsgryta

En snabbare variant på pepparrotskött och minst lika gott.
Smal är rätten också, framför allt om en magrare korv används.

1. Skala potatis och morötter. Klyfta potatis och skiva morötterna. Ansa ev färsk broccoli eller tina frusen. Skala och klyfta rödlöken, skär korven i bitar.
2. Koka upp hönsbuljongen. Lägg i potatisklyftorna och låt dem koka 3 min. Tillsätt morotsslantarna och koka ytterligare 3 min. När potatisen börjar bli mjuk tillsätts broccoli, lök och falukorv. Låt sjuda ytterligare 5 min. Sila av buljongen, som sparas. Håll grytan varm under lock.
3. Smält smöret i en kastrull, rör i mjölet. Späd med buljongen lite i taget under vispning.
4. Smaka av med ättika, socker, salt, peppar och pepparrot. Lägg upp grytan och häll den varma såsen över.

Recept från