Faluhöjdare med äppelsky och tranbärsbulgur

Torkade tranbär finns i de flesta välsorterade livsmedelsbutiker eller saluhallar. Använd halverade träspett till korven.

1. Sätt ugnen på 200°. Skär korven i tjocka skivor. Kärna ur och skiva äpplena. Varva korv och äppelskivor, stick i ett träspett i varje ”höjdare”.

2. Smörj en ugnssäker form med ca 1/3 av smöret. Ställ falukorvshöjdarna i formen. Rör ihop 1/6 av vattet med hälften av kalvfonden och äppeljuice, skeda blandningen över korven. Lägg några kvistar färsk rosmarin runt korven. Stek mitt i ugnen ca 25 min. Ös gärna korven några gånger.

3. Koka upp resten av vatten med resterande kalvfond. Tillsätt bulgur och koka enligt anvisning på förpackningen. Rör i torkade tranbär och resterande smör. Rör om. Stick eventuellt i små ”rosmarinträd” i varje falukorvshöjdare före servering, det ser kul ut.

Ca 540 kcal per portion: 20 g fett • 22 g protein • 68 g kolhydrater

Recept från