Det här är också en rätt som man kan ta med sig kall på utflykten. Varje röra var för sig och sedan får var och en göra sin egen rulle.

För 4 personer

Ingredienser

1 pkt små tortillas
500 g fryst tärnad kyckling
1 pkt fajita kryddmarinad (santa maria)
1 msk olja

Bönröra

1 liten purjolök
2 vitlöksklyftor
1 msk olja
400 g kidneybönor
2 msk vatten
2 krm salt

Paprikasalsa

1 röd paprika
2 stora tomater
0,5 gurka
1 spansk pepparfrukt finhackad
0,5 tsk salt
1 lime
1,5 msk pressad lime
1 tsk farinsocker

Fajitakryddad kyckling i tortilla

 

1. Blanda kycklingen med marinaden.

2. Bönröra: Strimla purjon. Fräs den i oljan tillsammans med pressad vitlök. Ta undan hälften till paprikasalsan.

3. Skölj bönorna väl i ett durkslag. Mixa dem tillsammans med hälften av purjolöken. Späd med vatten och smaka av med salt och värm eventuellt.

4. Paprikasalsa: Tärna paprika, tomat, gurka och pepparfrukt. Blanda med hälften av purjolöken. Smaka av med salt, limeskal och limesaft.

5. Stek kycklingen i het olja ca 10 min, tiden beroende på hur tinad den är. Var och en gör sedan sina egna tortillor.

Fler recept med: Övrigt