Servera gärna nudelsalladen i urgröpta ananasskal. Ananasköttet används till paj och fruktsallad. Man kan också blanda ner lite ananas i nudelsalladen.

För 6 personer

Ingredienser

1 pkt äggnudlar (250 g)
4 morötter (ca 400 g)
2 röda paprikor
1 purjolök
1 msk rapsolja
1 tsk salt

Dressing

1 röd chili t ex spansk peppar
2 vitlöksklyftor
1 lime pressad saft
1 msk sesamolja

Exotisk nudelsallad

 

1. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
2. Skala morötterna och skär dem i långa strimlor. Kärna ur och skär paprikan i strimlor.
3. Ansa purjolöken och skär den i 5-6 cm långa strimlor. Fräs grönsakerna mjuka i olja i en wokpanna eller stor stekpanna. Salta. Blanda ner äggnudlarna.
4. Dressing: Kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka vitlöken. Blanda dressingen och häll den över grönsaker och nudlar.
5. Servera salladen varm eller kall med en klick jordnötssås