Recept på entrecote med gremolata-smör. Savojkål är en dold delikatess 
i grönsaksdisken. Bär hem och prova!

För 4 portioner

Ingredienser

1/2 savojkål (ca 350 g)
2 gula paprikor
4 skivor entrecôte (á 150 g)
2 msk vatten
2 msk smör
1 pkt sockerärter (ca 150 g)
olivolja
salt + nymald svartpeppar

Gremolata

1 kruka persilja
1 citron, finrivet skal
1 vitlöksklyfta

20 min

Entrecote med gremolata-smör – gör så här:

  1. Gremolata: Hacka persiljan fint. Skrubba citronen i ljummet vatten, finriv skalet. Skala och finriv vitlöken. Blanda allt i en skål.
  2. Koka upp 2 liter vatten med 1 tsk salt.
  3. Skölj och skär kålen i mindre bitar. Skölj, kärna ur och skär paprikan i bitar.
  4. Stek köttet i 1 msk olja i en riktigt het panna 2–3 min per sida. Krydda med 
1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Låt vila.
  5. Koka ur pannan med 2 msk vatten och 
2 msk smör. Tillsätt gremolatan. Bre hacket över köttet.
  6. Koka savojkål och sockerärter hastigt 
i kokvattnet 1 minut. Häll av.
  7. Stek paprikan i 2 msk olja i en het panna 3 min. Tillsätt savojkål och sockerärter, låt fräsa 2 min. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar. Servera fräset med köttet.