Entrecote med gremolata-smör

Savojkål är en dold delikatess 
i grönsaksdisken. Bär hem och prova!

20 min

1. Gremolata: Hacka persiljan fint. Skrubba citronen i ljummet vatten, finriv skalet. Skala och finriv vitlöken. Blanda allt i en skål.
2. Koka upp 2 liter vatten med 1 tsk salt.
3. Skölj och skär kålen i mindre bitar. Skölj, kärna ur och skär paprikan i bitar.
4. Stek köttet i 1 msk olja i en riktigt het panna 2–3 min per sida. Krydda med 
1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Låt vila.
5. Koka ur pannan med 2 msk vatten och 
2 msk smör. Tillsätt gremolatan. Bre hacket över köttet.
6. Koka savojkål och sockerärter hastigt 
i kokvattnet 1 minut. Häll av.
7. Stek paprikan i 2 msk olja i en het panna 3 min. Tillsätt savojkål och sockerärter, låt fräsa 2 min. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar. Servera fräset med köttet.

Recept från /LagaLätt