Sommarsmak i kvadrat!

För 4 personer

Ingredienser

Enrisrökt aborre

4 aborrar (à 400 g)
1 litet fänkålsstånd (ca 100 g)
1/2 citron
2 msk smör
1 tsk salt
4 enriskvistar

Tillbehör

smör
kokt potatis

30 min

Så gör du:

1. Ta ur och flå abborren. Skär eventuellt bort huvud och stjärt. Ansa och skär fänkålen i strimlor. Skölj citronen noga i ljummet vatten och skär den i skivor. Fyll buken på abborrarna med fänkål och citronklyftor. Bred smör på fiskarna och strö över salt.

2. Se till att ha ordentligt med glöd i grillen. Sätt gallret så högt det går. Lägg enris på gallret och lägg abborren på enriset. Sätt lock på grillen och rök ca 5 min.

3. Ta bort enriset och grilla abborrarna under lock tills de är genomgrillade, 52 grader innertemperatur. Beräkna ca 10 min.

4. Servera abborrarna med en klick smör och nykokt parnaotatis.