Enrisgrillad hummer med syltad tomat och oxmärg

Kombinationen av syrlig tomat, oxmärg och grillad hummer är fantastisk.

Annonsen laddas.

30 min 1 dygn att vila+10 min på grillen

Enrisgrillad hummer med syltad tomat och oxmärg

 

1. Tomater: Picka hål i tomatskalen. Doppa tomaterna i kokande vatten ca 30 sekunder tills skalen spricker. Lägg dem i kallt vatten och dra bort skalet.
2. Skala och skiva vitlöksklyftan. Blanda vitlök, ättika, socker, vatten, timjan och salt i en kastrull. Låt koka upp under omrörning så att sockret löses upp. Häll lagen över tomaterna. Låt kallna och ställ dem sedan i kylen ca 1 dygn före servering.
3. Skala hummern och ta köttet ur stjärt och klor. Lägg hummerköttet i två högar och fördela örterna ovanpå. Bind ihop med bindgarn.
4. Peta ut märgen ur oxbenet. Skölj märgen och skär den i skivor. Värm märgen i en stekpanna på svag värme, ca 1 minut på varje sida. Salta.
5. Grilla hummerköttet runt om ca 10 min. Ta bort bindgarn och örter och skär hummerköttet i mindre bitar.
6. Lägg upp hummern på tallrikar med tomater och märg runt om. Garnera med timjan, krasseblommor och -blad.

Recept från Allt om Mat