Här är en variant av den amerikanska krämiga kålsalladen, coleslaw. Den här är kryddigare och har smak från Asien.

För 4 person(er)

Ingredienser

Sallad

250 g kål gärna olika sorter, t ex salladskål, fär
0,5 paprika liten, röd
1 morot liten
1 msk koriander hackad
0,5 tsk salt
1 krm peppar nymald
1 msk sesamfrön rostade

Dressing

1 dl lättmajonnäs
1 msk sesamolja
1 msk risvinäger +1 msk mirin eller 2 msk sushivinäger
1 msk ingefära finriven

Lammbullar

400-500 g lammfärs
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
3 msk salladslök finskuren
1 msk olivolja

Servering

sesamfrön rostade
bröd grovt

1. Ansa och finstrimla kål och paprika. Skala och grovstrimla moroten.
2. Rör ihop ingredienserna till dressingen i en bunke. Vänd
ner kål, paprika, morot och koriander. Smaka av med salt och peppar. Garnera med sesamfrön.
3. Blanda färsen med salt, peppar och salladslök. Forma den till 12 små biffar på vattensköljt skärbräde. Hetta upp olja i en stekpanna. Lägg i biffarna och stek dem ca 3 minuter på varje sida.
4. Servera biffarna med kålsallad och grovt bröd.