Enkla fiskgrytan – snabb och god!!

Recept på enkla fiskgrytan – snabb och god! Om du inte hittar den frysta torskprodukten från Findus kan du använda annan fryst vit fisk eller sjuda färska fiskfiléer direkt i grytan de sista 5 minuterna.

Annonsen laddas.

25 min

Gör så här:

  1. Tillaga fisken enligt anvisningarna på förpackningen, ca 25 min. Skrubba och skölj potatisen, ansa och klyfta fänkålen, skölj och dela broccolin i mindre buketter, skiva stjälken.
  2. Koka upp buljongen i en vid gryta. Sjud först potatisen 5 min under lock. Lägg därefter i fänkål och ­broccoli, låt sjuda ytterligare 10 min.
  3. Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet, pressa saften. Rör ut majsstärkelsen i lite vatten.
  4. När potatisen är mjuk tillsätts redning och 1 msk citronsaft, koka upp och låt sjuda 3 min. Krydda med salt och peppar, strö över citronskalet. Fördela i djupa tallrikar. Ta fisken ur ugnen, klipp upp fiskförpackningen och ”häll” en filé på varje tallrik.

Vi rekommenderar de här produkterna från Kökets Favoriter till dina grytor: Snygga djupa tallrikar hittar du här!

Recept från Allt om Mat