Enkel bulgursallad med citron- och rosmarin-marinerad kyckling

Visst går det alldeles utmärkt att trä kycklingbitarna på spett innan de packas ner i lunchpaket. Sallad och salsa packas var för sig och blandas ihop precis före serveringen.

25 min

1. Putsa och skär varje kycklinglårfilé i 4 bitar. Salta och peppra. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Skär den i små bitar. Kärna ur och skär paprikan i små bitar.
2. Lägg kyckling, citron- och paprikabitar i en bunke. Pressa över vitlöken. Tillsätt olja. Strö över rosmarinblad. Blanda och marinera ca 10 min.
3. Hetta upp en släpplätt-stekpanna. Bryn kycklingbitarna runt om 2–3 min. Tillsätt paprika- och citronmarinaden och bryn 1–2 min. Efterstek under lock ca 5 min.
4. Ansa fänkålen. Skala löken. Finstrimla fänkål och lök i matberedare monterad med den finaste strimmelskivan. Salta grönsakerna lätt.
5. Blanda kokt bulgur med grönsakerna. Servera salsan vid sidan om.

Recept från