Salladen passar till sillarna. Ost och kokt potatis är också gott till.

För 10 pers på buffé

Ingredienser

Enkel äggsallad

15 ägg, gärna ekologiska
1/2 liten purjolök
1 liten rödlök
1 msk hackad dill
10 krispiga salladsblad
3 msk kallpressad rapsolja
2 tsk flingsalt
1 krm nymald svartpeppar

Garnering

dillkvistar

20 min

1. Lägg äggen i kallt vatten i en kastrull och koka upp. Koka äggen ca 6 min. Kyl dem i kallt vatten. Skala äggen och bryt sedan isär dem med fingrarna. Lägg dem i en serveringsskål.

2. Ansa och finstrimla purjolöken. Skala och skiva löken tunt. Blanda ägg, purjolök, rödlök, dill och sallad. Ringla över olja och strö på salt och peppar. Vänd runt försiktigt. Garnera med dill.