Enchiladas med kyckling

Recept på enchiladas med kyckling. Fyllda enchiladas passar både stora och små. Dubbla satsen och bjud in grannarna. 

För 4 personer:

Ingredienser

500 g kycklinglårfilé
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 paprikor gul och röd
1 msk rapsolja
1 msk paprikapulver rökt
1 msk spiskummin mald
1 tsk koriander mald
1 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald
1 förpackning tomater krossade (500 g)
1 dl tomatsalsa från burk
1 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1 förpackning tortillabröd gärna med majs (ca 340 g)
2,5 dl cheddarost riven, eller annan ost som smälter bra

Garnering:

1 dl gräddfil
hackad koriander

Tillbehör:

sallad

20 minuter + 15 minuter i ugn

Enchiladas – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°, gärna grill. Strimla kycklingen. Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och strimla paprikan. 
  2. Bryn kycklingen i olja i en stekpanna tills den fått fin färg. Ta upp kycklingen på ett fat. Fräs grönsakerna i stekpannan ca 3 min. Blanda ner kycklingen och krydda med paprikapulver, spiskummin, koriander, salt och peppar. Häll över krossade tomater, salsa och vatten och smula i buljongtärningen. Låt puttra ca 5 min.
  3. Fördela hälften av kycklingröran på tortillabröden och rulla ihop dem. Lägg rullarna i en ugnssäker form och häll över resten av röran. Strö på osten.
  4. Gratinera enchiladan mitt i ugnen tills de fått fin färg, ca 15 min. 
  5. Ringla gräddfil på enchiladan och strö över koriander. Servera med sallad. 

 

Fler recept med: Kyckling och fågel, Övrigt, Texmex