Recept på enchiladas med gurk- och koriandersallad. Enchiladas är en texmex-favorit. En perfekt genväg till sås med hetta är att använda krossade tomater med chilismak.

För 4 personer

Ingredienser

800 g nötfärs
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 msk rapsolja
2 tsk mald spiskummin
2 tsk paprikapulver
2 förpackningar krossade tomater med chilismak ( 500 g)
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar

Enchiladas

8 tortillabröd (340 g)
50 g riven ost

Gurksallad

400 g gurka
1 kruka koriander
1 lime
1 msk rapsolja
1 krm salt

20 min + 12 min i ugnen

Enchiladas med gurk- och koriandersallad

 

1. Sätt ugnen på 250°. Skala och hacka lök och vitlök. Stek köttfärs, lök och vitlök i olja i en stor stekpanna. Tillsätt kryddor och krossade tomater. Koka ihop ca 10 min. Krydda med salt och peppar.
2. Fyll tortillabröden med hälften av köttfärssåsen och rulla ihop.  Lägg dem i en ugnssäker form. Strö över osten och gratinera mitt i ugnen 12–14 min. Ställ resten av såsen i kyl.
3. Skär gurkan i tärningar. Hacka koriandern. Skölj limen noga i ljummet vatten och skär den i tunna skivor. Blanda gurka, koriander och lime med olja och salt.
4. Servera enchiladan med gurk­salladen.