En variant på favoriträtten tacos! Den krämiga fyllningen rullas in i mjuka tortillabröd.

För 4 personer

Ingredienser

500 g fläsk t ex färsk skinka eller benfri kotlett
1 msk smör
1 påsw tacokryddmix (40 g)
1 burk krossade tomater (400 g)
1 dl vatten
1 burk majs (340 g)
2 dl lätt crème fraiche
50 g + 50 g riven ost
1/2 tsk salt
1 dl rostad lök
1 förpackning tortillabröd (340 g)

Tillbehör

sallad

20 min + 10 min i ugnen

Enchiladas med fläsk och majs

 

1. Sätt ugnen på 250°. Skär köttet i strimlor. Stek det i smör i en stekpanna tills det fått fin färg. Blanda i tacokryddan och tillsätt krossade tomater och vatten. Låt puttra 3–4 min. Låt majsen rinna av och blanda ner den i pannan.

2. Blanda lätt crème fraiche med 50 g riven ost och salt. Blanda 50 g ost med den rostade löken.

3.  Fördela skinkröran på tortillabröden och rulla ihop dem. Lägg dem glest på en plåt med bakplåtspapper. Bred crème fraiche-röran på rullarna och strö över ost- och lökblandningen.

4. Gratinera mitt i ugnen 10–15 min, tills osten smält och fått fin färg. Servera med sallad.

Fler recept med: Huvudrätter - varmrätter