Viltsmak och enbär är en klassisk kombination. Köttbullarna kan göras i förväg och frysas. Värm dem i ugn eller stek dem försiktigt i stekpanna med en klick smör.

För 1 50 köttbullar

Ingredienser

700 g viltfärs
1 gul lök
1msk+2 msk smör
2 msk ströbröd
1 dl vispgrädde
1 ägg
2 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
10 krossade enbär

40 min

Enbärskryddade viltköttbullar

1. Skala och finhacka löken. Fräs den i 1 msk smör tills den mjuknat. Låt kallna. Blanda ströbröd med grädde och låt svälla ca 5 min.
2. Blanda ner lök, ägg och kryddor i ströbrödsblandningen. Tillsätt färsen och blanda till en smidig smet.
3. Rulla små köttbullar och lägg dem på ett vattensköljt fat. Ställ fatet i kylen 15–20 min.
4. Bryn köttbullarna i omgångar i 2 msk smör tills de får fin färg och är genomstekta.

Fler recept med: Övrigt, Vilt