Små läckra piroger med kyckling och chili. Pirogerna kan vara lite för starka för mindre barn, tag undan en del av fyllningen innan den kryddas med chilipulver och cayennepeppar och gör milda barnpiroger.

För 48 piroger

Ingredienser

8 smördegsplattor djupfrysta

Fyllning:

2 kycklingfiléer grillade
2 dl jasminris kokt (0,75 dl okokt)
0,5 tsk salt
0,5 dl paprika & chili crème fraiche
2 vitlöksklyftor pressade
1 tsk chilipulver
1 krm cayennepeppar

Att pensla med:

2 äggulor

1. Sätt ugnen på 225°. Tina smördegsplattorna och kavla ut dem något till ca 14×21 cm. Dela varje smördegsplatta i 6 delar ca 7×7 cm.
2. Hacka och blanda fyllningen till pirogerna i en matberedare med kniv. Obs! Ta undan en del av fyllningen innan pepparn tillsätts om du vill göra barnpiroger.
3. Fördela fyllningen på smördegen och vik ihop till trekantiga piroger. Tryck ihop med en gaffel. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla pirogerna med äggula och grädda dem mitt i ugnen ca 10 minuter.

Fler recept med: Övrigt