Eksjömuffins

Astrid bakar matiga muffins som känns lite nyttiga tack vare grahamsmjölet. De passar till drinken, på picknicken eller som mellanmål. Muffinsen är godast ljumma, så bakas de i förväg kan de värmas lätt i ugn eller mikrovågsugn.

Eksjömuffins Receptbild - Allt om Mat
Ulf Svensson

Eksjömuffins

Ingredienser 12 st

0,5 tsk salt
1 dl rapsolja
2 st ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 dl grahamsmjöl
2 dl filmjölk
Fyllning:
12 st gröna oliver
200 g mjukost, eller färskost

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt olja, ägg och filmjölk och rör ihop till en jämn smet.
3. Ställ stora muffinsformar av papper i en muffinsplåt med 12 hål. Fördela smeten i formarna. Gör en grop i smeten och fyll med ost och oliver. Grädda mitt i ugnen ca 20 min.
4. Servera muffinsen ljumma, gärna med sallad.

Recept från