Efterrättspizza med äpplen och amaretto är god som dessert. Svenska äpplen grillas på pizzan med muscovadosocker, amaretto och hasselnötter. Toppa med en rejäl klick vaniljglass.

För 8 pizzor:

Ingredienser

1 sats pizzadeg se recept
2 msk olivolja
2 äpplen
1 dl hasselnötter
2 dl muscovadosocker ljust
2 msk amaretto
0,5 citron

Tillbehör:

vaniljglass

20 minuter + 30 minuter jäsning + 10 minuter i ugn

Efterrättspizza med äpplen och amaretto – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250°. Dela degen i åtta bitar och kavla ut dem till tunna pizzor. Pensla med olja. Kärna ur och skär äpplena i klyftor. Halvera nötterna.
  2. Lägg äpple och nötter på pizzorna. Strö på muscovadosockret. Droppa över amaretto och pressa på citronsaft.
  3. Grädda pizzorna  mitt i ugnen ca 12 min, tills de fått fin färg.
  4. Ta pizzorna ur ugnen. Lägg på en skopa vaniljglass och servera genast.

Recept av Johan Hedberg

Johans tips!
Till barnen i sällskapet bör man skippa amaretton. Det mesta av alkoholen dunstar vid tillagning, men smaken brukar inte vara så populär.
Andra saker som är goda på den här pizzan är färska victoriaplommon, rabarber och päron.

Ihopvikbar stor pizzaspade

Viks enkelt ihop efter användning för att ta mindre plats. Läs mer och köp här. 

 

Fler recept med: Efterrätt och dessert, Pizza