Mal lite svartpeppar över och garnera med basilika. Prova även med kokta bondbönor till denna edamamecrostini med citron och basilika.

För 20 min + 10 min i ugnen

Ingredienser

Edamamecrostini med citron och basilika

2 dl frysta skalade edamamebönor
4 små skivor surdegsbröd
1 + 1 vitlöksklyfta
1 msk rivet citronskal
2 msk + 1 msk olivolja
1 1/2 dl grovriven parmesan
1 tsk flingsalt
1/2 krm nymald svartpeppar

Garnering

basilikablad

20 min + 10 min i ugnen

Edamamecrostini med citron och basilika

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Tina bönorna och tryck ut dem ur sina skidor. Lägg bönorna i en skål och krossa dem lätt med en gaffel. Skala och pressa i 1 vitlöksklyfta. Tillsätt citronskal, 2 msk olja och salt och peppar.
  3. Pensla bröden med 1 msk olja på båda sidor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grilla mitt i ugnen ca 10 min, tills de är gyllenbruna. Låt svalna. Skala och halvera 1 vitlöksklyfta. Gnid vitlöksklyftan på bröden.
  4. Toppa bröden med bönröran och strö över parmesan. Garnera med basilikablad.