Dunderglögg

En god glögg som ska vänta på sig i tre veckor innan den är färdig. Glöm gärna bort några flaskor – den blir minst lika god efter ett års lagring.

Dunderglögg Receptbild - Allt om Mat
Ulf Svensson

Dunderglögg

Ingredienser 6 liter

2,5 kg strösocker
15 g ingefära, skalad, färsk
5 st potatis, skalade skivade
10 g kardemummakärnor
1 st kanelstång
50 g jäst
250 g russin
10 g nejlikor, hela
5 l svagdricka

1. Blanda allt i en 10-litershink. Rör om ordentligt så sockret löser sig. Täck med plastfolie och gör små lufthål
i plasten.
2. Låt stå i rumstemperatur i lugn och ro minst 3 veckor.
Glöggen ska inte röras.
3. Häll försiktigt över i en kanna eller använd en slang som hävert och häll sedan upp i väl rengjorda flaskor. Var försiktig så att inte bottensatsen med russin och kryddor följer med. Låt stå svalt tills den ska drickas. Värm och servera med russin och skållad mandel.

Recept från