En liten rätt som passar med andra kinesiska rätter som dim sum. Eller med ris till middag. Plommonsåsen äts kall och är mycket god till fläskkött.

För 4 -6 pers

Ingredienser

400 g fläskfärs
3 salladslökar
1 tsk salt
1 krm vitpeppar nymald
4 ark vårrulledeg (25 x 25 cm)
1 msk äggvita
1 l rapsolja

Plommonsås:

8 plommon ca 300 g
1 msk vatten
2 dl strösocker
1 tsk citron pressad
2 tsk ingefära riven färsk
0,5 chili, t ex röd spansk peppar, finhackad

1. Plommonsås: Kärna ur plommonen och skär dem i bitar. Blanda plommon med vatten och sjud 2-3 min.
2. Tillsätt strösocker, citronsaft, ingefära och chili. Sjud ytterligare 2-3 min. Låt kallna.
3. Skär salladslöken i små bitar. Blanda fläskfärs, salladslök, salt och peppar. Ta fram ett vårrulleark i taget och skär det i fyra lika stora delar.
4. Lägg ca 1 msk fyllning på varje ruta. Pensla kanterna med lite äggvita. Pressa ihop kanterna till små knyten. Ställ dem på bakplåtspapper.
5. Hetta upp oljan till 180°. Fritera knytena några stycken åt gången 2-3 min eller tills de har fått fin färg. Låt rinna av på hushållspapper och varmhåll i ugn, 100°. Servera med plommonsås.