Brulee med smak av dumle. Servera gärna färgstarka, färska bär eller frukter till brûléen. Sagoligt smarrig efterrätt!

För 6 personer

Ingredienser

3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
15 dumlekolor
1 tsk vaniljsocker
4 äggulor

Garnering:

3 msk strösocker

Dumlebrûlée

 

1. Sätt ugnen på 150°. Ställ in en liten långpanna med vatten mitt i ugnen.
2. Koka upp grädde, mjölk, kolor och vaniljsocker. Vispa tills kolorna löst sig. Ta kastrullen åt sidan och låt svalna. Blanda ner äggulorna i smeten.
3. Häll smeten i 6 ugnssäkra portionsformar à ca 1 1/2 dl. Ställ formarna i vattenbadet och grädda ca 1 timme. Låt formarna kallna.
4. Strö socker på ytan och bränn med en brännare tills sockret smält och fått fin färg.