Recept på dubbelgravad lax. Ett dygns gravning och ett dygn i rimlag – så får Carola sin lax sällsynt lyckad.

För 10 personer

Ingredienser

1 kg laxfilé
1,2 dl råsocker
1 dl salt
1 knippa dill

Rimmningslag

1 l vatten
1 msk salt

SERVERING

1 dillolja se separat recept
1 hovmästarfärskost se separat recept

Dubbelgravad lax – gör så här:

  1. Gnid in laxen med råsocker och salt. Lägg på dill och lägg laxen i kylskåpet 1 dygn.
  2. Blanda vatten och salt i dubbla plastpåsar. Ta bort dillkvistarna och lägg laxen i rimningslagen i påsen och knyt till. Låt den ligga ytterligare 1 dygn i kylskåp.
  3. Ta upp och torka laxen. Skär den inför servering i tunna skivor. Droppa dillolja över och servera hovmästarfärskost till.

Lästips! Så lyckas du med gravad lax

Fler recept med: Buffé, Fisk, Förrätter, Jul, Midsommar, Övrigt, Påsk