Hamburgare med ny smak och läckert bröd utan feta tillbehör blir en mättande och smal måltid.

För 2 person(er)

Ingredienser

200 g nötfärs
0,5 tsk salt
2 formbröd skivor, vitt med fibrer
0,5 ägg lätt uppvispat
2 krm svartpeppar nymald
2 ansjovisfiléer
0,5 msk dijonsenap
0,75 tsk timjan
1 msk smör

Smal dressing

0,5 dl mini fraiche
1 tsk dijonsenap
0,5 krm salt

Tillbehör

1 ciabattabröd
rucola
1 tomat skivad
1 burk gurka inlagd
1 morot riven
kapris stor
timjan färsk

1. Arbeta snabbt ihop färs, salt, smulat vitt bröd utan kanter, ägg, peppar, ansjovis, senap och timjan i matberedare med kniv.
2. Forma till platta biffar och stek dem i smör ca 2 min per sida tills de är genomstekta.
3. Blanda ingredienserna till dressingen. Smaka av med salt. Dela brödet och rosta det i grillpannan eller i brödrosten.
4. Fördela sallad och tomat på brödet. Lägg hamburgarna ovanpå. Toppa med inlagd gurka, rivna morötter, kapris, dressing och färsk timjan.