Drömtårta eller drömrulle – här hittar du godaste receptet

Godaste receptet på drömtårta, drömrulle eller drömrulltårta som den också kallas. Denna klassiska drömtårta har en smörkrämsfyllning och går utmärkt att frysa – den är faktiskt som lättast att skära i när den är halvtinad. Drömtårtan görs endast på potatismjöl och är därför glutenfri.

Drömtårta eller drömrulle – här hittar du godaste receptet

 

Botten:

1. Sätt ugnen på 250°. Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver och vänd ner det i äggvispet.
2. Bred ut smeten i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 5 min. Strö ut 1 msk socker på ett nytt bakplåtspapper och stjälp upp den nygräddade kakan. Låt svalna något och dra bort pappret som botten gräddats på. Låt den kallna.

Fyllning:

3. Vispa samman smör, florsocker och vaniljsocker, gärna med elvisp. Tillsätt en äggula i taget under vispning. Bred fyllningen på den kalla botten och rulla ihop tårtan på längden med hjälp av pappret som den ligger på. Lägg tårtan i kylen tills den ska serveras.
4. Ska tårtan frysas kan den ligga kvar i bakplåtspappret och därefter i en plastpåse. Ta upp den en timme före serveringen och skär den halvfrusen i skivor.

 

Rulltårta kan varieras med en mängd olika goda fyllningar, missa till exempel inte vårt recept på rulltårta med färska hallon och lemon curd eller vår underbara klassiska rulltårta med sylt!

Recept från