Drömtårta eller drömrulle

Den här goda, snart klassiska rulltårtan går utmärkt att frysa.
Det går lättast att skära den när den är halvtinad. Ingrid gör den på potatismjöl och det är därför även en kaka för glutenintoleranta.

Drömtårta eller drömrulle Receptbild - Allt om Mat
Lars Paulsson

Drömtårta eller drömrulle

Ingredienser 20 skivor

Botten
1,5 dl strösocker
3 st ägg
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
0,75 dl potatismjöl
Fyllning
200 g smör, rumsvarmt
1 msk vaniljsocker
3 st äggulor
1,5 dl florsocker

1. Botten: Sätt ugnen på 250°. Vispa ägg och socker riktigt pösigt.
Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver och vänd ner det i äggvispet.
2. Bred ut smeten i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 5 min. Strö ut 1 msk socker på ett nytt bakplåtspapper och stjälp upp den nygräddade kakan. Låt svalna något och dra bort pappret som botten gräddats på. Låt den kallna.
3. Fyllning: Vispa samman smör, florsocker och vaniljsocker, gärna med elvisp. Tillsätt en äggula i taget under vispning.
Bred fyllningen på den kalla botten och rulla ihop tårtan på längden med hjälp av pappret som den ligger på. Lägg tårtan i kylen tills den ska serveras.
4. Ska tårtan frysas kan den ligga kvar i bakplåtspappret och därefter i en plastpåse. Ta upp den en timme före serveringen och skär den halvfrusen i skivor.

Recept från