En bearnaisedoftande soppa som är klar på 10 minuter. Passar att servera i stor mugg eller kopp.

För 4 person(er)

Ingredienser

2 gula lökar
1 purjolök
1 msk smör
400 g kikärter
8 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
2 tsk dragon
2 msk äppelcider- eller vitvinsvinäger
0,5 dl persilja hackad

Till servering

1 dl lätt crème fraiche
1 grovt bröd

Dragonsoppa – gör så här:

  1. Skala och skiva lök och purjolök. Fräs dem mjuka i smör i en kastrull.
  2. Låt kikärterna rinna av. Lägg dem i en matberedare och mixa med löken och lite av vattnet. Häll tillbaka i kastrullen.
  3. Tillsätt resten av vattnet, smulad buljongtärning, dragon, vinäger och persilja. Låt soppan koka någon minut.
  4. Servera med en klick lätt crème fraiche.
Fler recept med: Övrigt