Beroendeframkallande! Så gott med kontrasten mellan salt och sött.

För 1 sats ca 4 dl

Ingredienser

Dragerade makademianötter med havssalt

150 g saltade makademianötter
50 g mörk choklad av god kvalitet (70%)
1 msk florsocker

30 min

Dragerade makademianötter – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skölj bort lite av saltet på nötterna, men inte allt. Torka dem torra och lägg dem på en plåt. Rosta dem gyllenbruna mitt i ugnen, ca 5 min. Låt kallna.
  3. Smält chokladen i mikrovågsugn eller över vattenbad. Lägg nötterna i en bunke och tillsätt 1/3 av chokladen. Skaka runt så att  nötterna blir täckta.
  4. Ställ in i kylen ca 5 min. Upprepa två gånger med resten av chokladen. Tillsätt florsockret och skaka runt nötterna.