Dopp i kopp

Dopp i kopp är en perfekt liten förrätt som går att göra klar i förväg.

Dopp i kopp Receptbild - Allt om Mat
Ulf Svensson

Dopp i kopp

Ingredienser 8 personer

TILLBEHÖR
8 st glas, som tål värme
8 st skedar
BULJONG
1 l skinkspad
2 st grönkål, kvistar, 100 g
200 g julskinka, skivad
1 msk smör
DOPPA
1 msk smör
2 skivor bröd, vört
8 tsk senap, stark, söt

Dopp i kopp

 

1. Hetta upp spadet och sila det ev så att vätskan blir klar. Smaka av sältan, späd ev med vatten. Hacka grönkålen och fintärna julskinkan.
2. Kantskär och fintärna vörtbrödet. Stek det i smör.
3. Fräs grönkålen nån minut i smör. Fördela skinktärningarna och grönkålen i glasen. Koka upp spadet i en kastrull. Häll det i glasen.
4. Lägg ca 1 tsk senap på varje sked och toppa med det stekta brödet. Lägg skedarna på glasen och servera direkt. Gästerna rör ner skeden i soppan och njuter av doppet.

Recept från