Till löjromsmoussen duger den billigare amerikanska löjrommen gott. Den kan vara något lös i konsistensen, så låt den rinna av i en finmaskig sil.

För 8 person(er)

Ingredienser

3 dl crème fraiche
0,5 dl silverlök fint tärnad
1 krm salt
1 nypa svartpeppar nymald
100 g löjrom avrunnen

Avokadodip

3 avokado
1,5 msk citronsaft pressad
1 vitlöksklyfta liten
0,5 burk kesella kvarg
0,5 tsk salt

Tillbehör

1 pkt hårt tunnbröd
1 pkt crostini
2 morot skuren i stavar
1 blomkål
1 gurka

Löjromsdip: Blanda samman creme fraiche, lök, salt och peppar. Rör sedan ner löjrommen lite slarvigt.
Avokadodip: Mosa avokadoköttet med citronsaft. Pressa ner vitlöksklyftan och blanda med kvarg. Smaka av med salt.