I annonssamarbete med SöNDAG

Supergoda sommarplättar som känns lite nyttigare med dinkelmjöl i smeten. Servera med jordgubbar och rabarberkompott.

För 4 portioner

Ingredienser

rabarber
2 dl syltsocker
1 vaniljstång
3 dl dinkelmjöl
6 dl mjölk
3 ägg
3 msk flytande honung
0,5 tsk salt
smör att steka i
florsocker till serveringen
eventuellt jordgubbar

1/Skär rabarberna i små bitar och låt puttra tillsammans med syltsockret till dess att det blivit en rinnande massa. Halvera vaniljstången och ha i den i kompotten. Låt svalna.

2/Knäck äggen i en bunke. Ha i honungen, saltet, mjölken och dinkelmjölet. (Vill du ha extra fluffiga plättar kan du vispa några äggvitor separat). Grädda plättarna på medelvärme och servera med florsocker över och rabarberkompott till. Jordgubbar passar utmärkt till!

Fler recept med: Barn och familj, Frukost, Söndag, Svenskt