Dinkelbullar med vit choklad och aprikoser

De här bullarna bakar vi på hälften dinkelmjöl och hälften vetemjöl.

Dinkelbullar med vit choklad och aprikoser Receptbild - Allt om Mat
Agneta Thorsèn

Dinkelbullar med vit choklad och aprikoser

Ingredienser 30 bullar

125 g smör
2 dl kesella, (10 %)
0,5 dl strösocker
6 dl vetemjöl, (360 g)
3 dl mjölk
50 g jäst
6 dl dinkelmjöl, siktat (360 g)
Fyllning:
150 g smör, kallt
200 g torkade aprikoser
150 g vit choklad
Pensling:
uppvispat ägg
Garnering:
pärlsocker

1. Smält smöret. Tillsätt mjölk och kesella och låt det bli fingervarmt, 37°. Smula jästen i en degbunke. Häll över degvätskan. Arbeta ner salt, socker, vetemjöl och dinkelmjöl. Spara lite av mjölet till utbakningen. Arbeta degen tills den är blank och smidig, ca 5 min i maskin eller 10 min för hand. Täck med bakduk och låt jäsa ca 40 min. Finhacka aprikoserna.
2. Stjälp ut den jästa degen på mjölad arbetsbänk och knåda den. Dela degen i två delar och kavla ut varje del till en tunn rektangulär platta. Hyvla över smöret med en osthyvel. Strö över aprikoser och choklad. Rulla samman degen från långsidan och skär rullen i ca 1 1/2 cm breda bitar. Lägg bitarna i bullformar ställda på en plåt. Täck med bakduk och låt jäsa ca 30 min. Sätt ugnen på 225°.
3. Pensla bullarna med ägg. Strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen ca 10 min tills de har fått fin färg.

Recept från