Recept på dillstekt fisk med citronbönor. Ett frasigt täcke med smak av dill täcker fisken. Täcket blir frasigare om du använder pankoströbröd i stället för vanligt ströbröd.

För 4 personer

Ingredienser

400 g fiskfilé, sej eller lubb
1 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald
1 dl panko, japanskt ströbröd
0,5 dl dill hackad
1,5 msk smör flytande + 0,5 msk flytande smör
300 g haricots verts
0,5 citron, rivet skal och saft

Tillbehör:

800 g pressad potatis
citronklyftor

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg fisken i en smord ugnssäker form. Salta och peppra fisken. Blanda panko med dill och 1 1/2 msk flytande smör.
  2. Lägg blandningen på fisken. Stek i övre delen av ugnen ca 15 min.
  3. Koka bönorna i lättsaltat vatten 2-3 min. Häll av vattnet. Blanda bönorna med 1/2 msk flytande smör, rivet citronskal och citronsaft.
  4. Servera fisken med bönor, pressad potatis och citronklyfta.

 

Ca 500 kcal per portion, 15 g fett, 31 g protein, 57 g kolhydrater