Dillsoppa med kräftstjärtar och snabbgjord glass

Dillsoppan ska ätas direkt, annars tappar den sin fina gröna färg. En frisk dessert i form av snabbgjord glass är gott efter soppan.

Annonsen laddas.

20 min

Dillsoppa med kräftstjärtar och snabbgjord glass

 

Gör så här:

1. Skala och skär potatis och lök i mindre bitar. Lägg dem i kastrullen och häll på 5 dl vatten och grädde. Tillsätt buljongtärningen och krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Låt koka under lock ca 15 min.

2. Låt kräftstjärtarna rinna av. Hacka dillen. Blanda kräftstjärtarna med hälften av dillen och 1 krm peppar. Lägg resten av d­illen i soppan och mixa den slät med mixerstav.

3. Skär brödet i skivor och rosta det i brödrost. Toppa soppan med kräftstjärtar och servera med bröd.

Snabbgjord glass

4. Lägg de frysta bären i en matberedare tillsammans med grädde och 1 msk socker. Mixa till en smidig glass. Skeda upp glassen i glas och servera genast.

Recept från Allt om Mat