20 min + 20 min i ugn
En svensk variant på pesto med dill och prästost i stället för basilika och parmesanost.

För 12 person(er)

Ingredienser

1,5 kg lammytterfilé
1,5 kg lammytterfilé
2 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar nymald
2 msk smör
2 msk olivolja

Dillpesto

2 knippe dill (ca 2 dl)
1 dl pinjenötter
2 vitlöksklyfta skivade
1 dl olivolja
2 dl prästost riven
2 krm salt
1 krm svartpeppar nymald

1. Dillpesto: Plocka dillkvistarna från stjälken och grovhacka dem. Kör dillen med pinjenötter, vitlök och rapsolja i en mixer till en knallgrön röra. Rör ner osten och smaka av med salt och peppar.
2. Lammfilé: Sätt ugnen på 125°. Krydda köttet. Hetta upp smör och olja i en stekpanna och bryn filéerna på hög värme tills de blir gyllenbruna, cirka 1 minut på varje sida. Låt svalna något.
3. Fördela peston på köttet. Hit kan du förbereda.
4. Efterstek i ugnen i ca 20 min eller tills innertemperaturen är 58°. Låt köttet vila 10 min före servering.