Stapla några skivor lax på varandra i omgångar och doppa kanterna i rödbetsspad - gott och dekorativt.

För 6 person(er)

Ingredienser

0,5 dl inlagda rödbetor spad från
12 kallrökt lax tunna skivor

Dillolja:

3 msk olivolja
2 msk dill finhackad
1 vitlöksklyfta liten och pressad
0,5 citron finrivet skal
1 krm salt
0,5 krm vitpeppar

Till servering:

friséesallad, ev. pressad citron, kuvertbröd eller rostat bröd

1. Häll en bottenskyla med rödbetsspad på en tallrik. Lägg några laxskivor på varandra och doppa kanterna i spadet.
2. Rör samman olivolja, dill, vitlök och citronskal. Krydda med salt och peppar. Lägg upp laxskivorna i vackra rosor på fat tillsammans med salladen.
3. Pressa eventuellt lite citronsaft över laxen och droppa på dilloljan.

Fler recept med: Övrigt