Dillkyckling

Recept på dillkyckling. En smakrik kycklinggryta som passar perfekt efter en dag i kylan.

För 4 personer:

Ingredienser

500 g kycklingfiléer eller -lårfiléer
1 knippa dill
1 gul lök
1 msk olivolja
7,5 dl vatten
3 msk kycklingfond konc
2 morötter
1 msk citron pressad
2 msk balsamvinäger vit
2 msk honung
1 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald
1 dl vispgrädde
2 msk vetemjöl
2 msk smör

Tillbehör:

kokt potatis eller ris

30 minuter

Dillkyckling – gör så här:

  1. Skär av dillstjälkarna och knyt ihop dem med en bit snöre. Spara vipporna. Skala och finhacka löken. Fräs lök och dillstjälkar i olja i en gryta. Häll på vatten och kycklingfond.
  2. Skala morötterna och skär dem i stavar. Lägg dem i grytan.
  3. Putsa och skär kycklingen i stora bitar. Ta upp dillstjälkarna och blanda ner kycklingen. Tillsätt citronsaft, vinäger och honung. Krydda med salt och peppar. Sjud utan lock ca 10 min
  4. Finhacka dillen. Rör ner grädden och hälften av dillen i grytan. Blanda mjöl och smör till en smet. Klicka ner redningen under omrörning i grytan och koka ca 3 min.
  5. Rör ner resten av dillen precis före servering. Servera med kokt potatis eller ris.