Färska lasagneplattor och färdig tomatsoppa – perfekta genvägar till en supergod middag. Gör dubbel sats och bjud in grannarna!

För 4 personer

Ingredienser

Delizie med squash

500 g färska lasagneplattor
2 squash (á 300 g)
2 msk olivolja
1 tsk salt
100 g parmesanost
1 liter färdig tomatsoppa, gärna Keldas toskanska
150 g blandad sallad

25 min

Delizie med squash

1. Sätt ugnen på 225°. Skär squashen i tunna skivor på längden. Blanda den med olja och salt. Stek skivorna ca 30 sekunder på varje sida. Låt svalna.

2. Finriv osten. Lägg ut lasagneplattorna på en skärbräda. Fördela squashen ovanpå. Strö över cirka hälften av osten och rulla ihop. Skär rullarna i ca 4 cm breda bitar. Ställ bitarna  tätt i en ugnssäker form.

3. Häll tomatsoppan över rullarna. Strö över den sparade osten. Gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter. Servera med sallad.