Delizie

Pastarullarna håller formen bättre om du gör dem i förväg och rullar in dem i plastfolie.

30 min + 18 min i ugn

1. Rullar: Skiva och strimla zucchinin. Fräs den i olja. Salta och låt den svalna.

2. Tomatsås: Skala och hacka löken. Fräs i oljan ca 3 min.

3. Tillsätt tomater, salt och socker. Låt såsen sjuda på svag värme utan lock 15–20 min. Passera genom trådsil.

4. Skiva 150 g av osten med osthyvel, riv resten på rivjärn. Fördela ostskivor, skinka och zucchini på lasagneplattorna. Rulla ihop från kortsidan. Svep in rullarna tätt i plastfolie. Lägg kallt fram till gratinering.

5. Béchamelsås: Smält smöret i en kastrull. Rör i mjölet och låt det fräsa ca 2 min under omrörning.

6. Vispa i mjölken lite i taget och låt såsen sjuda på svag värme ca 5 min. Smaka av med salt, peppar och muskot.

7. Sätt ugnen på 225°. Dela rularna på mitten. Häll hälften av béchamelsåsen i en ugnssäker form eller 4 ugnssäkra portionsformar. Ställ rullarna i formen. Häll på resten av béchamelåsen och tomatsåsen över rularna. Strö över den rivna osten.

8. Gratinera mitt i ugnen 18–20 min. Servera gärna lite extra ost som tillbehör.

Recept från