Servera currysillen på danskt vis – som ett smörrebröd. Lägg sillen på skivor av grovt rågbröd. Garnera med kokt hackat ägg, rödlöksringar och dill.

För 4 person(er)

Ingredienser

1 burk sillfiléer urvattnade

Currysås:

0,5 äpple fast, grönt
0,5 rödlök
2 dl gräddfil
1 krm vitpeppar nymald
1 tsk ljus fransk senap
1 msk curry + 2 msk hett vatten
0,5 tsk paprikapulver
1 tsk vitvinsvinäger

Dansk currysill – gör så här:

  1. Skölj sillfiléerna och låt dem rinna av. Skär dem i bitar på snedden.
  2. Skala och finhacka äpple och rödlök. Blanda äpple och rödlök med gräddfilen. Krydda med peppar och senap. Rör ut curry i lite hett vatten och blanda ner det tillsammans med paprikapulver och vinäger.
  3. Varva sillen med såsen i en glasburk, eller skål. Täck med plastfolie, och låt stå att mogna i kylen 6–8 timmar.
Fler recept med: Fisk, Övrigt, Påsk