Fyll bullarna med hackad daim, malda mandlar och smör. Pistaschen på toppen kan ersättas med flagad mandel.

För 40 bullar

Ingredienser

150 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
0,5 tsk salt
1-1,5 dl strösocker
1 tsk kardemumma stött
12-13 dl vetemjöl (720-780 g)

Fyllning

2 dubbeldaim (à 56 g)
200 g sötmandel
150 g smör
1 dl strösocker

Pensling

ägg uppvispat

Garnering

pistaschnötter hackade
pärlsocker

1. Smält smöret och tillsätt mjölken. Låt blandningen bli fingervarm, 37°. Smula jästen i en bunke och rör ut med degvätskan. Tillsätt salt, socker, kardemumma och mjöl, spara lite av mjölet till utbakningen. Arbeta degen tills den är blank och smidig, ca 5 min i maskin eller 10 min för hand.
2. Täck över med bakduk. Låt jäsa ca 40 min tills degen är dubbelt så stor. Finhacka daim och mandel.
3. Stjälp ut den jästa degen på väl mjölad arbetsbänk och knåda degen. Dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en tunn rektangulär platta. Hyvla över smöret med hjälp av en osthyvel. Strö över daim, mandel och socker. Rulla samman degen från långsidan och skär rullen i ca 2 cm breda bitar. Lägg dem i bullformar ställda på plåtar. Täck över med bakduk. Låt jäsa ca 30 min. Sätt ugnen på 250°.
4. Pensla bullarna med ägg. Strö över pistaschnötter och pärlsocker. Grädda mitt i ugnen ca 10 min tills de fått fin färg.