Recept på currysill med äpple och friterad lök. Nyfriterad lök är förstås godast, men rostad lök går också bra.

För 8 pers på buffé

Ingredienser

1 sats inlagd sill
2 msk rött äpple fintärnat
2 msk gul lök finhackad
3 msk rapsolja
1 tsk curry
1 msk äppeljuice koncentrerad
1 tsk vitvinsvinäger
1 dl majonnäs
0,5 dl gräddfil
1 krm salt

garnering

1 gul lök liten
3 dl rapsolja
1 msk gräslök hackad

Currysill med äpple och friterad lök – gör så här:

  1. Fräs lök och äpple i oljan tillsammans med curry ca 1 minut på hög värme.
  2. Tillsätt äppeljuice och vinäger och ta kastrullen av värmen. Låt blandningen kallna.
  3. Låt sillen rinna av och torka den med hushållspapper. Skär den i bitar.
  4. Blanda curryblandningen med majonnäs och gräddfil. Smaka av med salt och vänd ner sillen. Låt stå 1 dygn i kylen.
  5. Skala den gula löken och skär den i ringar. Hetta upp oljan till 160° och fritera löken 4-5 min, tills den fått fin färg. Låt den rinna av på hushållspapper.
  6. Garnera sillen med friterad lök och hackad gräslök.