Currymarinerad kycklingfilé, bulgursallad & yoghurt

Detta blev de hungriga barnens favorit, mör kyckling med fyllig smak av curry. Olika curryblandningar ger olika smak och hetta, välj din egen favorit.

Currymarinerad kycklingfilé, bulgursallad & yoghurt

 

1. Skär kycklingfiléerna i kuber, 1 1/2 x 1 1/2 cm, trä upp dem på spett, ej för tätt, och lägg i en avlång form.
2. Blanda yoghurt, curry, gurkmeja och salt. Häll marinaden över spetten och rulla runt dem så att marinaden fördelas jämnt, marinera minst 2 timmar, gärna längre. Låt stå kallt.
3. Blanda yoghurt, pressad vitlök, och salt, häll i en vacker burk och ställ kallt.
4. Grillning: Tänd 1-2 engångsgrillar och grilla spetten runt om ca 3 min på var sida. Servera med yoghurt, bulgursallad och mango chutney.

BULGURSALLAD

Gör så här:
1. Koka bulgur med vatten, buljongtärning, pressad vitlök, citron och olja 10 min. Låt svalna.
2. Halvera tomaterna, strimla gurkan och blanda det med strimlad purjolök, solrosskott och bulgurvetet. Lägg upp i en skål, förslut och förvara kallt fram till serveringen. Servera med en hög av rucola på salladen.

Recept från