Färska bond- eller sojabönor är naturligtvis att föredra, men frysta är ett utmärkt alternativ. De finns i asiatiska butiker och i ICA:s sortiment.

För 4 personer

Ingredienser

4 gösfiléer ( à ca 150 g) skinn- och benfria
2 msk smör

Panering:

0,5 dl ströbröd
1 tsk curry
1 tsk senapspulver (Colman's)
1 tsk salt

Bönpuré:

500 g hela bond- eller sojabönor
1 dl crème fraiche
2 krm salt

Tillbehör:

1 dl kokta bond- eller sojabönor
50 g smör
0,5 kryddkrasse ask + 1/2 ask
1 krm salt
600 g färskpotatis

Curry- och senapspanerad gös, gröna bönor och puré — gör så här:

  1. Blanda ströbröd, curry, senapspulver och salt. Vänd fisken i blandningen.
  2. Tina och sprita bönorna. Koka dem i lättsaltat vatten tills de mjuknat, ca 15 min. Häll av vattnet. Spara 1 dl bönor till servering. Mixa resten av bönorna med crème fraiche och salt till en slät puré.
  3. Bryn smöret. Skumma och blanda med 1/2 ask klippt krasse och salt.
  4. Stek fisken i smör ca 3 min på varje sida.  Servera med bönor och puré, krassesmör och nykokt potatis. Garnera med 1/2 ask krasse.